În perioada 6 - 24 iunie 2016 la Cluj-Napoca se desfășoară atelierele "copilul autor"

Anuța Vârsta și Camelia Popa, autoare de cărți pentru copii respectiv grafician, au experiență vastă în artă și educație și împreună coordonează la Cluj atelierele care au fost concepute și implementate la Paris de către Anuța.

Se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani care descoperă universul cărților printr-un proces de creație activ și antrenant. Creativitatea le este încurajată, modelată și ghidată spre realizarea unei cărți individuale iar la finele atelierului fiecare copil devine din cititor un autor de carte, ceea ce schimbă permanent modul în care se raportează la acest obiect de cultură.

Atelierele se desfășoară pe durata a două săptămâni, în zece zile lucrătoare consecutive. Se lucrează în ședințe de două ore pe zi într-un grup de opt participanți, un număr ideal pentru a acomoda colaborarea și atenția individuală acordată fiecăruia.

Cărțile realizate de copii participă într-un eveniment inedit de lansare de carte, unde copiii și părinții se bucură împreună de rezultate.